Investitorii greci de la Șieu Măgheruș încep, în curând, producția de telemea

Investitorii greci de la Șieu Măgheruș încep, în curând, producția de telemea

Cei doi greci, foști directori la Olympus, care vor să facă telemea în fabrica de la Șieu Măgheruș, anunță că vor începe producția în perioada iunie-iulie, în urma unei investiții totale de cca. 3 milioane euro.

Ilias Pliatsikas şi Fotis Ntelkos, doi executivi care au lucrat pentru grupul grec Olympus, au cumpărat fosta fabrică de lactate BENDEARCRIS, aflată în faliment, și după modernizarea ei vor produce acolo de telemea maturată.

„Am cumpărat fabrica din comuna Şieu Măgheruş la o licitaţie şi acum suntem în stadiul de renovare completă, au rămas doar pereţii practic. Era o fabrică de lactate care producea câte puţin din toate şi noi vom produce doar telemea maturată din lapte de vacă şi de oaie. În iunie-iulie vom începe să prelucrăm laptele şi în toamnă vom avea produsul finit. Investiţiile în tot proiectul vor ajunge la circa 3 milioane de euro“, a spus Ilias Pliatsikas, cofondator al Provertia Dairy, compania prin care cei doi antreprenori au cumpărat fabrica din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Ilias Pliatsikas spune că deja au început să discute cu fermieri din zonă, dar şi cu potenţiali clienţi.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*