LEONI AG amână pentru primăvară vânzarea diviziei WCS și continuă investițiile masive în WSD

LEONI AG amână pentru primăvară vânzarea diviziei WCS și continuă investițiile masive în WSD
LEONI AG anunță că abia în primăvara următoare va vinde divizia de soluții pentru cabluri (WCS), pentru a putea susține investițiile din divizia sistemelor de cablaje (WSD), din care fac parte și cele două fabrici operate la Bistrița, spun surse din interiorul grupului german, citate de Reuters.
Deși o vânzare a diviziei WCS era prognozată pentru finalul acestui an, conducerea LEONI AG a decis ca aceasta să se întâmple la începutul lui 2020. Nume importante din private equity, precum Triton, KPS sau Platinum, s-ar putea regăsi printre cei interesați de viitoarea licitație, spune Reuters. WCS aduce astăzi cca. 40% din vânzările grupului, dar managerii Leoni AG au decis să se concentreze pe automotive, acolo unde derulează investiții importante și să se îndepărteze de industriile healthcare și transporturi. Doar în fabricile din Bistrița, care vor deveni fabrici-lider ale grupului pe proiecte legate de autovehicule electrice, s-au făcut investiții de milioane de euro în ultimele 12 luni, în tehnologii necesare proiectelor de electro-mobility.

În martie 2019, Leoni AG a anunțat că nu-și va atinge profitul previzionat în acest an și va recurge la concedieri în diviziile care nu au legătură cu industria automotive. În august, grupul a angajat o companie-expert în restructurare.

Categories: Business in top

About Author