Licitație de 60 mil. lei pentru reabilitarea DJ 172D

Licitație de 60 mil. lei pentru reabilitarea DJ 172D

Reabilitarea lotului IV din cadrul proiectului de modernizare a DJ 172D a fost scoasă la licitație. Suma pusă la bătaie este de aproape 60 mil.lei (peste 12,5 mil. euro), bani cu care ar urma să fie modernizați 18,79 km de drum județean.

“Proiectare, asistentă tehnică si executie lucrări pentru realizarea obiectivului: Modernizare DJ 172D: Muresenii Bârgăului (DN17) – Lac Colibita – Colibita – Bistrita Bârgăului (DN17) – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limită jud. Suceava, jud. Bistrita-Năsăud, Lot 4 km 56+556–75+353- rest de executat” este proiectul pentru care CJ BN caută un constructor care să îl ducă la bun final.

Cu cei aproape 60 mil. lei puși la bătaie ar urma să fie reabilitați și modernizați aproape 19 km de drum care vor avea două benzi de circulație a câte 3 m fiecare. În proiect este prevăzută și amenajarea a 7,3 km de trotuare și a 1,7 km de piste pentru bicicliști. Constructorul care va câștiga licitația va trebui să amenajeze și 8.6 km șanțuri și 16,3 km de rigole carosabile ranforsate. În plus, se vor amenaja și 14 stații de autobuz și 300 mp pe care vor fi locuri de parcare.

“Investițiile în modernizarea acestei structuri de transport îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zonă la serviciile de sănătate, sociale și educative din localitățile județului, precum și accesul către locații speciale cum ar fi centre rezidențialeașezăminte de cult sau atracții turistice”, scrie în caietul de sarcini al proiectului.

Firma care va reabilita și moderniza cei 18,7 km de drum va trebui să ofere o garanție de 72 de luni pentru lucrările pe care le va executa.

Categories: Local

About Author