Linia Verde, pas înainte. MIS Grup a câștigat lucrarea, în valoare de cca. 36 mil. lei

Linia Verde, pas înainte. MIS Grup a câștigat lucrarea, în valoare de cca. 36 mil. lei

Un alt proiect controversat, inițiat de fostul primar al Bistriței Ovidiu Crețu, a trecut de faza de licitație și urmează să intre execuție: Linia Verde. Contractul a fost câștigat recent de MIS Grup, valoarea lui fiind de 30,34 mil. lei, fără TVA.

Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, pe o rută nouă de transport public, care traversează orașul de la est la vest, prin centru, operată cu vehicule electrice. “Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai-Independenței – Libertății – Viișoara) operat cu vehicule electrice, se prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi, și a pistelor de cicliști. Proiectul implică, de asemenea, achiziţia de autobuze electrice (10 bucăți), staţii de încărcare de capăt, staţie de încarcare mobilă, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice în depou care se realizează pentru garare şi dispecerat pentru managementul traficului.” – se arată în studiul tehnic. În total, vor fi amenajate 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale.

Licitația a fost adjudecată în 29 septembrie de compania MIS Grup, controlată de familia Iugan & Fărcaș, unul dintre cei mai mari constructori locali.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*