Logiscool Bistrița organizează tabere de vară pentru copiii pasionați de IT

Logiscool Bistrița organizează tabere de vară pentru copiii pasionați de IT

Logiscool Bistrita, parte din rețeaua internațională de școli de programare pentru copii și adolescenți, invită elevii la taberele și atelierele digitale de vară.

În perioada 15 iunie  – 15 august,  Logiscool Bistrița organizează tabere și ateliere digitale de vară – o serie de cursuri de programare adaptate la perioada de vacanță. Taberele se desfășoară atât fizic, în săli de clasă la sediul școlii, cât și în format online.

TABĂRĂ JUNIOR DESIGNER

Copilul tău este interesat de ceea ce înseamnă un design grafic de calitate? I-ar plăcea să facă un site web uimitor? În timpul taberei, copiii pot încerca toate aceste lucruri și, de asemenea, pot începe să își construiască propriul brand: îi vom ajuta să își creeze propriul logo și, în plus, vor putea să își arate lumii tricourile personalizate, grafica promoțională și alte lucrări pe site-ul lor super cool!

În timpul taberei, elevii vor putea să învețe elementele de bază ale editării imaginilor și creării de conținut, să învețe despre designul vectorial, logo-uri și brand-uri, despre web design și elementele de bază ale designului vizual, despre siguranța pe internet, despre elementele esențiale ale tipografiei, meme-uri și imagini motivaționale.

SOFTWARE-UL NECESAR

Pentru taberele noastre la sediul Logiscool: punem la dispoziție toate instrumentele necesare pentru tabără.

Pentru taberele online: copiii vor avea nevoie de un laptop sau de un computer acasă cu o conexiune bună la internet, plus un microfon încorporat sau extern. Vă recomandăm să aveți și căști și o cameră web. Toate programele necesare sunt furnizate de noi. Cu informații despre modul de instalare a software-ului, coordonatorul școlii noastre vă va contacta înainte de tabără.

TABĂRĂ CREATIVĂ DE FOTOGRAFIE ȘI VIDEO PE SMARTPHONE

Copilul tău va înțelege secretele din spatele succesului conținutului video și al imaginilor pe platformele sociale și se va lăsa inspirat de acestea. Participanții vor învăța câteva tendințe video populare și virale. În plus, copiii vor învăța aspectele etice și de securitate ale partajării de videoclipuri și fotografii pe rețelele sociale.

În tabără, copiii vor putea să învețe despre: noțiuni de bază de fotografie și video; principalele caracteristici, opțiuni și recomandări pentru utilizarea camerei foto; aplicații mobile de editare foto și video gratuite și sigure; partajarea imaginilor și a videoclipurilor: prezentare istorică, tendințe populare și conținut; informații privind siguranța pe internet și etica în ceea ce privește consumul și partajarea de conținut.

SOFTWARE-UL NECESAR

Pentru taberele noastre de la sediile Logiscool: fiecare participant va avea nevoie de un cont Google, de un smartphone iOS sau Android (sau iPad / tabletă Android – se recomandă iOS 13.0 sau o versiune ulterioară, Android 8.0 sau o versiune ulterioară) și de căști.

Pentru taberele online: în plus față de cele de mai sus, o condiție prealabilă pentru a participa la tabăra online este un laptop sau un computer cu internet, microfon, opțional căști și o cameră web. Noi asigurăm software-ul necesar pentru participarea online.

TABĂRĂ MINECRAFT CLASIC

Tot ceea ce îți place la Minecraft – și chiar mai mult!

Cu Minecraft, elevii își pot dezvolta capacitățile logice și creative prin construirea de structuri și modele în cadrul jocului.

În timpul taberei, elevii vor putea să: se familiarizeze cu Minecraft, cum este structurat jocul și cum funcționează; să se familiarizeze cu porțile logice, redstone și diverse funcții Minecraft; să se joace folosind o hartă de aventură în temniță, în timp ce rezolvă cât mai multe sarcini.

SOFTWARE-UL NECESAR

Pentru taberele noastre la sediu: Cursul necesită o licență valabilă de Minecraft (PC/Mac). Dacă nu aveți una, o puteți achiziționa de aici: https://minecraft.net/en/store/minecraft, dar fiți atenți că licențele WINDOWS 10/Android/XBOX/PS4 NU SUNT acceptate pentru această tabără.

Pentru taberele noastre online: În afară de licența Minecraft menționată mai sus, pentru a participa la tabăra online, copiii vor avea nevoie de un laptop sau de un computer acasă cu o conexiune bună la Internet, plus un microfon încorporat sau extern. Recomandăm să aveți și căști și o cameră web.

TABĂRĂ DE ANDROID APP

Crearea și proiectarea aplicațiilor Android

În această tabără, copiii vor învăța elementele de bază ale programării la fel de ușor cum ar asambla piesele unui puzzle. Cu ajutorul cunoștințelor potrivite, oricine poate crea o aplicație care ar putea avea succes în întreaga lume. Poate că următorul va fi copilul tău?!

În timpul taberei, elevii vor putea să: programeze și să proiecteze propriile aplicații pentru telefonul mobil, folosind software-ul App Inventor al MIT; vor putea să deprindă abilități de bază în proiectare și dezvoltare de jocuri, învățând ce face o aplicație mobilă interesantă; vor putea să creeze jocuri interesante pe care le pot împărtăși cu prietenii lor; vor putea să învețe teoriile de bază ale programării.

SOFTWARE-UL NECESAR

Pentru taberele noastre la sediul Logiscool: Copiii vor avea nevoie de un cont Google și de un telefon sau o tabletă Android pentru a putea încerca imediat noile aplicații!

Pentru taberele online: Pe lângă un cont Google și un telefon sau o tabletă cu Android, elevii vor avea nevoie de un laptop sau de un computer acasă, cu o conexiune bună la Internet, plus un microfon încorporat sau extern. Vă recomandăm să aveți și căști și o cameră web. Toate programele necesare sunt furnizate de noi. Cu informații despre cum să instalați software-ul, coordonatorul școlii noastre vă va contacta înainte de tabără.

Taberele urbane Logiscool se desfășoară fizic la sediul nostru din Bistrita  în perioada 13 Iunie – 15 August  2022, în grupe de 8-10 elevi cu un instructor, pe categorii de vârstă (6-18 ani).

Program: Activitatea constă în module de 5 zile, de luni până vineri, în intervalul orar: 09:00-12:30 și 13:30-17:00 – tabără jumătate de zi sau 09:00-17:00 pentru tabără de zi întreagă.

Sosirea și plecarea: sosirea este posibilă de la 8:30, iar plecarea până la 17:30.

Pretul pentru tabara full day este de  650 lei si pentru Half-day pretul este 350 RON.

Masă: Toți participanții beneficiază de gustări, iar participanții din cadrul taberelor de zi întreagă beneficiază de masă de prânz..

Mai multe detalii despre participare sau înscriere la Taberele Urbane Logiscool se pot găsi :

Pentru informatii si prezentarea detaliata a taberelor va invitam impreuna cu copiii la sediul scolii din Bistrita Str. George Cosbuc Nr.23.

Categories: Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*