MIS Grup va reabilita drumurile din Romuli pentru 1 milion de euro

MIS Grup va reabilita drumurile din Romuli pentru 1 milion de euro

MIS Grup, companie controlată de Octavian Iugan (fiul fondatorului Emil Iugan), va reabilita drumurile din comuna Romuli, pentru aproape 4,1 milioane lei, fără TVA.

La licitație au participat șapte companii de construcții, iar MIS Grup a fost desemnată câștigătoare cu un preț foarte apropiat de valoarea estimată de beneficiar: 4.019.006 lei, față de 4.096.821 lei. Asta înseamnă că ori celelalte oferte au fost și mai apropiate de valoarea estimată – criteriul anunțat fiind prețul cel mai mic – ori MIS Grup a ieșit câștigătoare în urma unor contestații, pe alte criterii.

Compania lui Octavian Iugan a câștigat în decembrie o licitație similară pentru reabilitarea drumurilor din comuna Feldru. De asemenea, multe alte lucrări în zona Telciu, Șanț, Ilva Mică au fost obținute de aceeași firmă și sunt în curs de realizare.

MIS Grup și-a cerut insolvența în 2015, cu datorii totale de peste 7 milioane euro, dar după ce procedura i-a fost refuzată de instanță a încheiat anul cu afaceri de 18,8 milioane euro, cel mai bun an din istoria firmei din punct de vedere al rulajului. Anul 2016, ultimul pentru care datele sunt publice, a fost în scădere, MIS Grup reușind doar 13,4 milioane euro. Compania are cca. 170 de angajați.

Cealaltă firmă mare din grupul fondat de Octavian Iugan la Anieș este Silvania International Prod, legată de industria de exploatare a lemnului, cu afaceri de 20,3 milioane euro în 2016. Acest business este controlat de fiica fondatorului, Virginia Fărcaș.

 

Categories: Business in top

About Author