Moroșenii de la Ferma Zootehnică pun piciorul în Bistrița, cu un magazin de 100.000 euro

Moroșenii de la Ferma Zootehnică pun piciorul în Bistrița, cu un magazin de 100.000 euro

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, îşi va extinde anul acesta propria reţea de magazine în afara judeţului Ma­ra­mureş, prin des­chi­de­rea a trei uni­tăţi de vânzare. Una va fi în Bistrița.

Piața cărnii și a preparatelor de carne din Bistrița este în fierbere în ultimele luni. AGRO INVEST (în proprietatea familiei Moldovan) lasă la vatră peste 120 de oameni, lăsând să se întrevadă un an greu. AGRO ARDEAL (proprietatea familiei Peica) parcă a simțit momentul și a deschis cateva magazine noi, unde insistă pe brandul Dor de Bistrița. BISTRIȚAN (proprietatea familiei Komlosy) a venit în decembrie cu avânt, produse bune, dar mai e până își face loc confortabil în piață. A închis deja unul din cele 4 magazine, pentru că a fost greșit poziționat. Ultima veste e că intră în piață un alt jucător mare: Ferma Zootehnică, din Baia Mare, care va investi cca. 100.000 de euro într-un magazin în Bistrița.

”În prezent avem 25 de magazine pro­prii în judeţul Maramureş, iar în 2018 urmează să deschidem încă trei, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi încă unul în Mara­mu­reş. Deschiderea unui nou magazin presu­pune o investiţie de circa 100.000 de euro per unitate, investiţii pe care le reali­zăm prin credite bancare şi din profitul rein­ves­tit”, spune Florin Lazăr, pro­prie­tarul grupului de firme Ferma Zootehnică.

Firma din Maramureș produce în sistem integrat circa 30-40 de tone de mezeluri şi carne proaspătă pe zi, sub bran­durile Ferma Zootehnică, Mara-Muuu şi Pui de Moroşan. Familia Lazăr deţine în judeţul Mara­mureş 1.000 de hectare de teren, pro­pria fabrică de furaje, şapte ferme în care cresc 2.000 de vaci, 1.000 de oi şi 7.000 de porci pe serie, un abator, două fabrici de pro­cesare a cărnii şi propriul lanţ de ma­gazine. ”Pe lângă reţeaua proprie de ma­ga­zine, acoperim, prin distribuitori, majoritatea judeţelor din România. Vindem şi la export, unde facem cam 15% din business. Vindem animale vii în Liban, Israel, Spania şi Croaţia, şi preparate din carne în Spania, Franţa, Italia şi Germania”, a mai spus Lazăr.

Com­pania a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de circa 140 mil. lei (31,3 mil. euro).

Categories: Business in top

About Author