Municipiul Bistrița a luat un premiu la gala Smart Cities Industry Awards

Municipiul Bistrița a luat un premiu la gala Smart Cities Industry Awards

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a premiat, weekend-ul trecut, cele mai inovatoare inițiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilității și transformării digitale, în cadrul celei de-a 8-a ediții a Smart City Industry Awards (SCIA 8). Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, autorități locale, lideri de afaceri și experți din diverse sectoare.

Municipiul Bistrița a câștigat premiul pentru Educație și cultură în orașe inteligente – cu proiectul „Orașele economice prin eficiență energetică și comunități low-tech”.

ARSC a acordat 39 de premii pentru opt categorii, pe sectoare variate, cum ar fi mobilitate, transport urban, dezvoltare și infrastructură, inclusiv securitatea datelor și confidențialitate, ceea ce a demonstrat că există un interes mai ridicat față de activități din zona smart față de anii precedenți.

“Evenimentul SCIA cu numărul 8 a prezentat un număr impresionant de categorii, fiecare dintre acestea evidențiind soluțiile inovatoare care contribuie la progresul mediului urban. Ne-am bucurat să vedem că tot mai multe proiecte sunt înscrise de la an la an, ceea ce ne demonstrează că România devine o țară smart. De la mobilitate și transport urban la sustenabilitate și transformare digitală, premiile demonstrează dorința de a crea e orașe mai eficiente, mai incluzive și mai durabile. Însă în România se fac mult mai multe la acest capitol. Avem peste 1.300 de proiecte şi iniţiative smart city şi smart village ceea ce arată ca presiunea civică este tot mai mare și aduce rezultate pozitive în această direcție”, a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele ARSC.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*