Noii proprietari ai blocului-mamut de lângă Podul Jelnei fac demersuri să finalizeze construcția

Noii proprietari ai blocului-mamut de lângă Podul Jelnei fac demersuri să finalizeze construcția

Dezvoltatorul imobiliar care a cumpărat la licitație blocul-mamut de lângă Podul Jelnei vrea să schimbe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a intra în legalitate și a finaliza lucrările. Imobilul are 6 niveluri, iar regimul curent de înălțime în zonă este de D+P+2E.

 Firma de construcții Simina Unic SRL, deținută de Simion Cobuț, a depus la Primăria Bistrița solicitarea de a fi modificat PUZ-ul pe strada Pajiștei, astfel încât construcția ridicată de fostul proprietar în regim 2D+P+2E+ER să aibă acoperire legală. Firma lui Cobuț a achiziționat imobilul de la executori și dorește să finalizeze locuințele și să le pună la vânzare.

Valoarea tranzacției nu e cunoscută, dar prețul de pornire inițial a fost de 2,8 milioane lei, iar mai apoi a fost redus la 2,1 milioane. Blocul are o suprafață construită de 670 mp, fiind compartimentat în 23 de apartamente. Surse din piața imobiliară spuneau anul trecut că bistrițeanul Ioan Gavrilaș, rezident în Germania dar cu afaceri și în Bistrița, ar dori să preia imobilul respectiv. Nu știm dacă există vreo legătură între Gavrilaș și Simion Cobuț, proprietarul firmei care a depus documentația la Primărie.

Categories: Business in top

About Author