Numărul documentațiilor pentru construcții eliberate la Bistrița s-a prăbușit : -20% în T1

Numărul documentațiilor pentru construcții eliberate la Bistrița s-a prăbușit : -20% în T1

Domeniul construcțiilor în Municipiul Bistrița a scăzut cu aproximativ 20% în primul trimestru din 2024 după numărul documentațiilor eliberate de Primărie, adică autorizații de construire și certificate de urbanism.

În primele 3 luni ale anului, Primăria a eliberat 183 autorizații de construire, față de 228 în aceeași perioadă a lui 2023. De asemenea, au fost emise doar 496 certificate de urbanism, în comparație cu 602 în același interval din anul precedent.

„Este cel mai slab început de an din ultimii 5-6 ani, după indicatorul documentațiilor solicitate și eliberate pentru construcții. O scădere cu 20% nu e un lucru obișnuit, arată că apetitul bistrițenilor, al companiilor și instituțiilor locale pentru construcții este afectat serios de niște factori externi, cel mai probabil nesiguranța adusă de măsurile fiscale impuse de stat pe toate fronturile, pentru a acoperi găurile din buget. A fost un trimestru dezastruos, mai slab decât în pandemie!” – a spus, pentru Bistrița Business, consultantul de business Iulius Dumitru, fondator al platformei de experți ideas.ro.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*