O bistrițeancă a primit bani de la Guvern pentru deschiderea unei fabrici de bere artizanală

O bistrițeancă a primit bani de la Guvern pentru deschiderea unei fabrici de bere artizanală

Victoria Brewery este o firmă mică deschisă în anul 2017 de Victoria Vultur. Compania bistrițeană a depus un proiect la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Ruruale și a primit finanțare pentru deschiderea unei făbricuțe de bere artizanală.

Proiectul depus de Victoria Vultur a primit 50 de puncte la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. “Dezvoltarea unei unități de producție de bere pe schemba Gber” este proiectul pentru care firma din Bistrița a primit finanțare de 74.710 lei, jumătate din ceea ce presupune investiția.

Anul trecut Victoria Brewery a primit acordul de mediu pentru deschiderea fabricii de bere artizanală din Bistrița. Făbricuța are o suprafață de aproximativ 100 mp, iar investitorii aveau în plan să cumpere echipamente cu capacitate de producție de 500 l bere/șarjă. Ca materii prime pentru producerea berii artizanale se folosesc malț din orz sau grâu, hamei, drojdie și apă.

Bistrița a mai avut fabrică de bere însă aceasta a fost închisă cu  aproximativ 20 de ani în urmă. În vremea în care funcționa la capacitate maximă fabrica de bere din Bistrița scotea pe piață mai multe sortimente de bere: Bistrițeana, Cușma, Codrișor sau Falken.

Categories: Business in top

About Author