FRASINUL a semnat un contract de peste 280 mil. lei pentru centura orașului Comarnic (Prahova)

FRASINUL a semnat un contract de peste 280 mil. lei pentru centura orașului Comarnic (Prahova)

Consiliul Județean Prahova a anunțat luni, 22 mai a.c., semnarea contractului de proiectare și execuție pentru realizarea viitoarei șosele de centură a orașului Comarnic. Cu tot cu TVA, contractul se ridică la peste 281 mil. lei (57,5 milioane de euro).

Compania bistrițeană Frasinul, deținută de familia Larionesi, a câștigat licitația demarată de beneficiar în iarnă și finalizată în luna februarie a acestui an. Bistrițenii au depus o ofertă în asociere cu o firmă de proiectare din Iași, Artehnis SRL.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat luni contractul de proiectare și execuție a Centurii Comarnicului, alături de fondatorul companiei Frasinul, Traian Larionesi. „Am încredere că anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanță majoră pentru prahoveni și pentru românii care pierd astăzi ore în șir în trafic pe Valea Prahovei. Mă bucur că această lucrare complexă va fi realizată de un constructor român. Îi solicit acestuia să dea dovadă de profesionalism și de patriotism, să aplice cele mai înalte standarde de calitate și să execute lucrările în cel mai scurt timp cu putință. Este un drum pe care trebuie să îl lăsăm moștenire generațiilor următoare”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape șase kilometri și două benzi de circulație. Vor fi construite 3 poduri noi și va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ101R. În același timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești – Brașov.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*