O firmă clujeană cu experiență va proiecta restaurarea Ansamblului Sugălete din Bistrița

O firmă clujeană cu experiență va proiecta restaurarea Ansamblului Sugălete din Bistrița

Compania clujeană K&K Studio a câștigat licitația Primăriei Bistrița pentru proiectarea tehnică și întocmirea documentațiilor în vederea reabilitării Ansamblului Sugălete.

Contractul, în valoare totală de 1,9 mil. lei, prevede elaborarea documentației privind expertiza tehnică, a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție si a documentației tehnice pentru autorizarea lucrărilor de construcții, în cadrul proiectului ”Regenerare urbană a imobilelor din Centrul istoric”. Concret, este vorba despre imobilele situate la nr. 7-24, aflate în Piața Centrală, în zona de rezervație istorică a orașului, care ar urma să fie reabilitate.
Firma K&K Studio de Proiectare, singurul ofertant din licitație, are o experiență vastă în zona clădirilor declarate monumente istorice, participând, printre altele la restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia, a Muzeul Etnografic sau Muzeului de Artă (Palatul Banffy) din Cluj-Napoca, a Primăriei vechi din Cluj-Napoca, a Judecătoriei și Palatului Culturii din Sighetul Marmatiei etc. În județul Bistrița-Năsăud, K&K a mai lucrat la Castelul Bethlen din Arcalia (proprietate a UBB Cluj) și la un depozit de materiale speciale destinat Armatei.

Compania este deținută de familia Kulcsar și a rulat 5 mil. lei în 2022, cu 14 angajați.

Categories: Brands, Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*