O firmă din Hunedoara închiriază Bistriței ornamente luminoase pentru Sărbători

O firmă din Hunedoara închiriază Bistriței ornamente luminoase pentru Sărbători

Compania MK LIGHTING din Hunedoara a câștigat licitația organizată de Primăria Bistrița și va închiria municipiului elemente de iluminat ornamental festiv pentru aproape 0,5 mil. lei.

Contractul include și montajul și racordarea elementelor la rețeaua de iluminat public, testarea și punerea în funcțiune. Primele instalații luminoase au fost montate de curând pe Bulevardul Independenței din Bistrița, acestea fiind însă în proprietatea Primăriei. Ele au fost montate de compania ELBA, cea care se ocupă de iluminatul public local. Administrația locală a promis însă că anul acesta vom avea parte de mai multe ornamente stradale ca de obicei, motiv pentru care a recurs la varianta închirierii.

”Zona centrală a oraşului va fi împodobită aşa cum se cuvine. Vrem să-i bucurăm pe oameni, să simtă într-adevăr că sunt sărbători. Este şi motivul pentru care am alocat o sumă generoasă. Faţă de sub 200.000 de lei anul trecut, am alocat 400.000 de lei. Prin contractul pe care îl avem cu Elba, această societate urmează să monteze piesele pe care Primăria le are în proprietate şi care sunt depozitate, dar pentru ca oraşul să arate totuși îmbrăcat în haine de sărbătoare, vom şi închiria anumite ornamente. Mergem pe această soluţie, eu am solicitat, pentru că în fiecare an cred că oraşul trebuie să arate altfel, diferit, să-i surprindă pe oameni. Puteam să mergem pe varianta de a cumpăra anumite piese, dar asta ar însemnat să ne repetăm în fiecare an cu aceleași ornamente”, spunea primarul Bistriței, Ioan Turc, într-o conferință de presă recentă.

Anul acesta nu doar orașul Bistrița, ci și localitățile componente Ghinda, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara și Sărata vor fi iluminate festiv de sărbători. Conform caietului de sarcini, elementele de iluminat festiv vor fi amplasate pe străzi, bulevarde, în parcuri, rondouri, esplanade, la intrările și ieșirile din oraș, vor fi cu traversări și elemente de stâlp sau doar cu elemente de stâlp. De Ziua Națională, iluminatul festiv va fi funcțional. Începând cu data de 10 ianuarie 2022, instalațiile se vor decupla de la rețea, iar până în 25 ianuarie 2022 vor fi demontate.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*