O firmă mare de construcții din Alba s-a mutat la Bistrița și s-a așezat direct pe locul 2 în top, în coasta lui DIMEX

O firmă mare de construcții din Alba s-a mutat la Bistrița și s-a așezat direct pe locul 2 în top, în coasta lui DIMEX

Unul dintre cei mai mari constructori din Alba, Industrial Construct, și-a schimbat numele și s-a mutat cu sediul social în Bistrița-Năsăud, la Herina. Cu afaceri de 14,2 mil. euro în 2017, compania a urcat direct pe locul doi în topul constructorilor bistrițeni, după Dimex 2000 Company (16,1 mil. euro).

Firma este deținută de Sorin Ciufudean (50%) și Valeria Bondrea (50%) și se ocupă în proporție de 80% de construcții hidrotehnice și 20% de lucrări civile. În anul trecut, a reușit un salt uriaș în cifra de afaceri, de la 3,5 mil. euro (în 2016) la 14,2 mil. euro. De altfel, tot parcursul firmei în ultimii 7-8 ani este extraordinar, dacă ține cont că, în 2010, compania rula 34.000 de euro.

Într-un interviu mai vechi, Sorin Ciufudean, administratorul Industrial Construct Ardeal (noua denumire), spunea că a pornit la drum cu două autobasculante 8×4, două excavatoare și un buldoexcavator. “La acea vreme executam lucrări de terasamente, canalizări și mici construcții civile. După 2010, societatea s-a dezvoltat și am căpătat renume pe piața de construcții din zona Ardealului. Astfel, am început să construim supermarketuri, să efectuăm lucrări de infrastructură și lucrări special de construcții (pentru Lidl, Strabag, Transgaz etc). (…) Din anul 2014, de când societatea a început să aibă un portofoliu vast de lucrări în domeniul construcțiilor civile, de drumuri, poduri, construcții hidrotehnice special (îndiguiri, baraje, protecții și consolidări de maluri cu ziduri de apărare sau gabioane etc), s-au înmulțit și contractele, lucru care a dus la dezvoltarea societății. Astăzi, 80% din activitatea noastră o reprezintă lucrările hidrotehnice, iar 20% lucrările mari de infrastructură rutieră – drumuri și autostrăzi”, spunea Ciufudean. Compania a obținut un profit net de 3,5 mil. euro în 2017.

Astăzi, Sorin Ciufudean a explicat pentru BistrițaBusiness.ro motivul pentru care a mutat sediul companiei la Herina, în Bistrița Năsăud: “Am mutat-o pentru că am luat decizia de a mă muta și eu în această localitate, de altfel foarte frumoasă. Oricum, lucrările noastre sunt întinse în toată țara. Încă nu am licitat pentru vreo lucrare în Bistrița-Năsăud, dar avem în vedere acest lucru.”

Categories: Business in top

About Author