LEONI deschide a patra sa fabrică în Serbia, urmând să recruteze 5.000 de angajați

LEONI deschide a patra sa fabrică în Serbia, urmând să recruteze 5.000 de angajați

Grupul german LEONI, cu 3 fabrici în România, investește 60 de milioane de euro într-o altă unitate de producție, care va angaja, în 5 ani, 5.000 de persoane.

Grupul LEONI investește 60 de milioane de euro în a patra sa fabrică din Serbia, la aproximativ un an după ce a inaugurat cea de-a treia fabrică  în această țară. Leoni, care produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe, deține trei fabrici în România, la Arad, Bistrița și Pitești. În regiune, Leoni are fabrici în Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina și în Bulgaria, unde a început recent prima sa investiție. Noua fabrică din Serbia va începe producția la începutul anului 2020 și va avea circa 5.000 de angajați până în 2023. Până la finele acestui an, Leoni vrea să recruteze 150 de angajați pentru noua unitate. Compania germană este prezentă în Serbia din 2009. Anul trecut, a deschis a treia fabrică din Serbia, care are în prezent circa 1.000 de angajați. Numărul angajaților din această fabrică ar urma să se dubleze până la finele anului viitor.

Grupul german a indicat din toamna trecută că vrea să se extindă în Europa de Est, iar recent a contractat un credit sindicalizat – primul de acest tip din istoria sa – în valoare de 750 de milioane de euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru noi investiții și achiziții.

Fabrica LEONI din Bistrița a avut în anul trecut peste 8.000 de angajați și o cifră de afaceri de cca. 350 mil. euro.

Categories: Business in top

About Author