O profesoară de engleză din Bistrița rulează 8 milioane euro din exportul de viței

O profesoară de engleză din Bistrița rulează 8 milioane euro din exportul de viței

Karina Ciuruș este proprietara legală a companiei I.T.L. Agrocomplex din Lechința, care crește și livrează peste 25.000 de viței pe an, în țări precum Spania, Irlanda, Grecia, Bosnia Herțegovina. Firma este azi unul dintre cei mai mari exportatori de carne din România.

În 2016, I.T.L. Agrocomplex a avut o cifră de afaceri de 35,9 milioane lei (cca. 8 mil. euro) și un profit de 3 milioane lei. Karina este și unul dintre administratorii afacerii, însă activitatea sa principală rămâne cea de profesoară de limba engleză la Colegiul Andrei Mureșanu din Bistrița. Omul care controlează de fapt afacerea este soțul Karinei, Ovidiu Ciuruș, cel care a pus bazele și a orientat, inspirat, businessul spre export. Ovidiu Ciuruș este și unul dintre cei patru proprietari ai companiei Horațiu SRL din Livezile, care se ocupă cu creșterea ovinelor și caprinelor și care, la rândul ei, a atins în 2016 o cifră de afaceri impresionantă: 39,8 milioane lei.

Familia Ciuruș a început afacerea cu viței în 1991, iar după mai puţin de un deceniu exporta deja 2 000 de viţei anual. Odată cu intrarea în UE şi ridicarea restricţiilor de greutate şi sex, exporturile au crescut la 25 000 de capete pe an, continuând evoluția de la an la an.

Fermele companiei dispun de 10 adăposturi pentru  îngrășare, desfășurate pe o arie de 8 000 mp, și de un larg centru de colectare. Cele 3 ferme se întind pe o suprafață de 60 000 mp. Un abator acordat cu standardele actuale de funcționare întregește afacerea.

Vom reveni cu amănunte despre ingredientele care stau la baza succesului celor două afaceri derulate de familia Ciuruș.

Categories: Business in top

About Author