ROMBAT, cu peste 700 de angajați, revine de luni la lucru

ROMBAT, cu peste 700 de angajați, revine de luni la lucru

Cel mai mare producător de acumulatori auto din regiune, ROMBAT SA Bistrița, redeschide producția începând de luni, 18 mai a.c., după aproape 2 luni de pauză, cauzată de pandemia Covid.

Confruntată cu o lipsă a comenzilor în contextul în care producătorii auto parteneri și-au închis fabricile din cauza pandemiei, ROMBAT Bistrița a oprit producția în 25 martie și a trimis în șomaj tehnic peste 600 de angajați. Activitățile în anumite ateliere și la livrări au continuat și în această perioadă, martie-mai, la scară mai redusă.

Pentru că producătorii auto pentru care lucrează Rombat, cum ar fi Dacia și Ford, și-au reluat recent producția, fabrica bistrițeană revine la muncă la capacitatea obișnuită.

Rombat face parte din grupul sud-african METAIR, cu afaceri în mai multe țări ale lumii, listat la bursa de valori de la Johannesburg. Compania bistrițeană, cu peste 700 de angajați, rulează cca. 400 mil. lei anual. Recent, a deschis o fabrică de acumulatori lithiu-ion lângă București, destinați autovehiculelor alimentate electric.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*