OFICIAL: Afacerea COMELF a scăzut cu 5 milioane în 2017 față de anul precedent

OFICIAL: Afacerea COMELF a scăzut cu 5 milioane în 2017 față de anul precedent

Compania COMELF SA a publicat raportul privind situația sa financiară pe 2017, care arată un business în ușoară scădere, marcat negativ de lipsa de forță de muncă. Cifra de afaceri a coborât cu 5 milioane de lei față de 2016, iar profitul net cu 0,7 milioane lei.

Potrivit documentului înaintat azi de executivul companiei către Bursa de Valori București (BVB), acolo unde este listată sub simbolul bursier CMF, veniturile din exploatare ale COMELF SA “s-au menținut în 2017 la un nivel apropiat anului precedent”, adică scăderea a fost de numai 0,8 milioane lei. De asemenea, cifra de afaceri a înregistrat un declin de la 180,1 milioane la 175,1 milioane, situație pusă de conducere pe seama modificării structurii de fabricație prin asimilarea de noi produse. Profitul net mai mic (de la 4 la 3,3 milioane) este explicat prin creșterea continuă a prețului la materii prime și prin lipsa personalului calificat care afectează productivitatea și costurile salariale. De altfel, cheltuielile cu personalul au crescut cu 0,3 milioane lei în 2017 față de anul precedent.

Principalul acționar al COMELF este grupul UZINSIDER SA, cu 80,9% din capital. Director general al companiei este, din 2017, ing. Gheorghe Cenușă.

Categories: Business in top

About Author