MIS Grup concurează cu o firmă poloneză în licitația Aquabis pentru UAT Bistrița

MIS Grup concurează cu o firmă poloneză în licitația Aquabis pentru UAT Bistrița

Două companii de construcții au depus oferte în ultima licitație a Aquabis pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Bistrița (CL2). În acest moment, evaluarea financiară a ofertelor s-a încheiat și curând vom afla câștigătorul.

Constructorul bistrițean MIS Grup a decis să depună o ofertă pentru lucrările estimate la 115,3 mil. lei (plus TVA). Competitorul este o companie din Polonia, numită Handlowo-Uslugowa Instbud Stanislaw Boguta S.J., înființată în 2010 și care are în prezent cca. 230 de angajați. După informațiile Bistrița Business, polonezii se află la prima lor licitație în România.

Cu prima șansă în licitație pleacă, teoretic, firma bistrițeană, având avantajul că a derulat și derulează și alte lucrări de infrastructură în Bistrița și cunoaște foarte bine terenul. În plus, oferta financiară a MIS Grup ar trebui să fie mai bună, în condițiile în care costurile cu manopera, transportul, unele materiale etc sunt sub cele ale polonezilor, care ar avea variantele de a căuta subcontractori din zonă (greu de realizat și scump) ori de a aduce în Bistrița muncitori proprii, generând astfel cheltuieli suplimentare.

O decizie finală a Aquabis trebuie luată până la data de 14 mai 2024, însă aceasta va fi cu siguranță urgentată, având în vedere că licitația a fost reluată de câteva ori până acum și realizarea lucrărilor e în mare întârziere. Proiectul face parte din Master Planul pe Apă și Canal al județului, finanțat prin POIM.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*