Parlamentarii sunt invitați să își doneze jumătate din salariu pentru o ambulanță aeriană

Parlamentarii sunt invitați să își doneze jumătate din salariu pentru o ambulanță aeriană

Asociația Bolndie a lansat o provocare pentru parlamentarii României: să doneze în luna august jumătate din salariul de pe o lună, iar cu banii care ar urma să fie adunați va fi cumpărată o ambulanță aeriană dotată cu echipamente de ultimă generație.

“Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion”, au anunțat cei de la Asociația Blondie.

Unii dintre parlamentarii români au fost foarte receptivi la apelul lansat de Blondie și în mai puțin de o oră Vergil Chițac, membru al Senatului României, Bogdan Huţucă, Andrei Pop și George Gabriel Vișan, membrii ai Camerei Deputaţilor, au făcut donații.

“Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în Romania boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră nu are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afara țării atunci când există o urgență. Noi, la Asociația Blondie, nu eram pregătiți să găsim soluții la această problemă, dar de la începutul pandemiei, am transportat, cu avioane private, toți copiii în stare gravă care au ajuns la noi și care au avut nevoie să fie aduși acasă în siguranță, după externare, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate, să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau să moară acasă. Am efectuat, începând cu 27 martie, 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel că am ajuns și la 4 zboruri într-o săptămână: pentru Adelina, Nicoleta, Elena și Ioana. Am zburat de 189.000 euro în 4 luni și jumătate. Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția oricărui pacient are nevoie de ea”, au mai subliniat cei de la Asociația Blondie.

Asociația Blondie are misiunea de a reduce mortalitatea și de a crește șansele la viață ale copiilor cu afecțiuni grave în risc social.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*