Pas înainte pentru viitorul stadion de la Unirea. Valoarea investiției trece de 80 mil. euro!

Pas înainte pentru viitorul stadion de la Unirea. Valoarea investiției trece de 80 mil. euro!

Consiliul Județean revizuiește indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion de la Unirea, la solicitarea Companiei Naționale de Investiții, și adaugă în proiect un studiu pentru creșterea performanței energetice a viitorului complex sportiv. Valuarea acestuia ajunge la 405,8 mil. lei, din care 400,2 mil. lei vor veni de la CNI.

În ședința de marți, 2 iulie, Consiliul Județean va aproba revizuirea indicatorilor tehnico-economici ai viitorului stadion, prevăzut a fi construit lângă Sala Polivalentă de la Unirea.

“În urma unor modificări legislative a apărut necesitatea revizuirii documentației tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul „Construire Stadion, localitatea Unirea, str. Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița”. Prin adresa nr.12980/15.03.2022, înregistrată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu nr.III/6631/24.03.2022 C.N.I. S.A. a solicitat, în urma analizei preliminare a documentației înaintate de Județul Bistrița-Năsăud, întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice precum și actualizarea documentației tehnico-economice, care să țină cont și de prevederile Ordonanței de Guvern nr.15/2021.

De asemenea, având în vedere faptul că toate avizele și-au pierdut valabilitatea, a apărut necesitatea întocmirii unor documentații suplimentare pentru obținerea acestora și a fost necesară revizuirea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Construire stadion în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”, în conformitate cu certificatul de urbanism nr.2064 din 21.11.2022.” – se arată în proiectul de hotărâre pregătit de CJ.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*