Pentru deschiderea unui punct de lucru, Transilvania Broker a achiziţionat un imobil în Bucureşti

Pentru deschiderea unui punct de lucru, Transilvania Broker a achiziţionat un imobil în Bucureşti

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a achiziţionat un imobil în Bucureşti, unde urmează să fie deschis un punct de lucru, se arată într-o notificare a companiei postată ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre un apartament de tip duplex, în valoare de 1,79 milioane de lei (370 mii de euro), termenul final de plată fiind 12 octombrei 2020.

În vederea achiziţiei, Transilvania Broker de Asigurare va contracta o linie de finanţare pentru investiţii sub forma unui credit ipotecar în suma de 1,61 milioane lei, conform hotărârii acţionarilor companiei de la finele lunii iulie a acestui an, când a fost aprobată şi cumpărarea imobilului din Bucureşti, restul de circa 0,179 milioane lei reprezentând surse proprii.

Pentru primul semestru al acestui an, brokerul de asigurări a raportat un profit net de 2,84 milioane de lei, cu 12,2% peste cel de la jumătatea lui 2019, în condiţiile în care, veniturile din activitatea de distribuţie au urcat cu 7,5%, la aproape 37,82 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Transilvania Broker de Asigurare, ce are sediul în Bistriţa-Năsăud, a intrat în ringul bursier de la Bucureşti în a doua parte a anului 2017, iar la preţul de tranzacţionare de ieri al acţiunii TBK de la ora 14:30, de 15,9 lei, capitalizarea emitentului era de 39,75 milioane de lei.

La data de 30 iunie, Gabriel Login deţinea 49,9% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 30,73% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

sursa: www.bursa.ro

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*