Pierdut idee pentru o statuie de 2,7 milioane lei. Ofer 500 euro recompensă găsitorului, redusă de la 8000 euro

Pierdut idee pentru o statuie de 2,7 milioane lei. Ofer 500 euro recompensă găsitorului, redusă de la 8000 euro

Primăria Bistrița caută idei pentru ceea ce va reprezenta grupul statuar din Piața Unirii, obiectiv pentru care a bugetat 2,7 milioane lei în acest an. Ieri, instituția a lansat un concurs de soluții, premiul câștigătorului fiind de 500 euro deși în proiectul de buget au fost alocați 35.000 lei (aproape 8000 euro) în acest scop.

Potrivit procedurii, publicată pe SEAP, “obiectul principal al concursului este elaborarea unui concept de ansamblu, respectiv a unei soluții artistice care să cuprindă o propunere de lucrare de sculptură ca monument de for public în Piața Unirii din municipiul Bistrița și amenajarea amplasamentului aferent lucrării de for public.”

Soluțiile concurenților vor fi depuse până în data de 9 martie 2018, la ora 16.00.

Juriul care va alege câștigătorul va fi prezidat de Radu Moraru (rector al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca) și va fi format din arh. Șerban Țigănaș (președintele Ordinului Arhitecților din România); Gheorghe Mândrescu (istoric de artă – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj–Napoca); arh. Narcisa Turcanu (Ordinul Arhitecților din Transilvania); Mircea Oliv (președintele Asociației U.A.P. – Cluj-Bistrița); Alexandru Uiuiu (directorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național); Alexandru Gavrilaș (director în cadrul Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud); Monica Pop (arhitectul-șef al municipiului Bistrița); Vasile Duda (istoric de artă – Liceul de Artă “Corneliu Baba” Bistrița. Membri supleanți ai juriului vor fi arh. Mihaela Vrabete (Direcția de dezvoltare a Primăriei Turda) și istoricul Corneliu Gaiu (Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsaud.

Categories: Local

About Author