Posibilă extensie UMF Cluj la Bistrița

Posibilă extensie UMF Cluj la Bistrița

Emil Radu Moldovan a transmis că o viitoare colaborare cu Universitatea de Medicină și farmacie din Târgu Mureș se află într-un stadiu avansat, în scopul de a pregăti asistenți medicali și la Bistrița. Există discuții și cu rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pentru o posibilă extensie la noi în județ. 

Importante universități de medicină din țară vizează județul Bistrița-Năsăud pentru a pregăti asistenți medicali buni și dedicați. 

Investițiile făcute în Sănătate aduc beneficii oamenilor, atrag specialiști în domeniu, dar și Universități care doresc să-și deschidă filiale în județul nostru. După ce am stabilit încheierea unei colaborări cu UMFT Târgu Mureș, care este într-un stadiu foarte avansat, acum și UMF Cluj Napoca se arată interesată să crească asistenți medicali buni și dedicați, la Bistrița.Îi mulțumesc doamnei Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pentru vizită și propunerea de a aduce extensia prestigioasei Universități, acasă la noi în Bistrița-Năsăud. Mă bucură nespus de tare, să văd că eforturile noastre de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa atrag astfel de inițiative, iar tinerii noștri nu vor fi nevoiți să plece departe de casă, pentru a studia. Îmi doresc să dăm mâna cu ambele Universități de Medicină, atât cea din Târgu Mureș, cât și cea din Cluj-Napoca, iar Bistrița-Năsăud să devină o pepinieră a excelenței pentru viitorii specialiști în sănătate“, a scris Radu Moldovan, președintele CJ, pe pagina sa de Facebook.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*