Trei familii din Zagra s-au asociat într-o cooperativă și deschid o făbricuță de prelucrare a laptelui

Trei familii din Zagra s-au asociat într-o cooperativă și deschid o făbricuță de prelucrare a laptelui

Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în Suplai (comuna Zagra) investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Proiectul este finanțat în mare parte prin AFIR, suma nerambursabilă primită fiind 3,3 mil. lei. Cei 6 membri ai cooperativei (familiile Bujor, Macra și Dîmbu) pornesc la drum cu un efectiv de 78 de vaci – pe care le dețin deja – și își propun să ajungă la peste 100 de capete în următorii 5 ani. Fabrica, pe care în urma licitației o va construi firma Green Full Construct, va avea o capacitate de prelucrare de 2.500 l/lapte/zi. În primul an, fermierii vor prelucra cca. 1400 l/lapte/zi, adică cca. 500.000 l/lapte/an.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*