Primăria Bistrița oferă 23 mil.lei firmei care se va ocupa de iluminatul public

Primăria Bistrița oferă 23 mil.lei firmei care se va ocupa de iluminatul public

De sistemul de iluminat public se ocupă în fiecare an o firmă privată care concesionează acest serviciu de la Primăria Bistrița. Anul acesta municipalitatea a alocat 23,4 mil.lei pentru întreținerea iluminatului public din Bistrița și localitățile componente.

Sistemul de iluminat public din Bistrița are 160,7 km dintre care 98,23 km sunt cabluri aeriene, iar restul de 64,54 sunt cabluri subterane. Potrivit celor de la Primăria Bistrița în municipiu și localitățile componente există 6206 stâlpi de iluminat public, iar dintre aceștia 409 sunt într-o stare medie de degradare, iar 80 sunt într-o avansată stare de degradare. Multe corpuri de iluminat sunt defecte din cauza apei care intră în ele sau sunt acoperite de agenți de poluare.

Pentru reparații și întreținerea iluminatului public, municipalitatea caută o firmă specializată care să se ocupe de aceste servicii. Firma care va concesiona acest serviciu de la Primăria Bistrița va trebui să aibă un dispecerat permanent și un număr de telefon la care să poată fi făcute sesizări, angajați specializați, utilajele și aparatura necesară pentru a interveni ori de câte ori este nevoie.

Pe lângă serviciile de reparații și întreținere, firma care se va ocupa de iluminatul public va trebui să asigure și iluminatul festiv în perioada sărbătorilor pascale și a celor de iarnă, dar și de zilele municipiului.

De asemenea, din banii pe care Primăria Bistrița îi pune la bătaie se va face și plata facturilor către furnizorul de energie electrică.

Pentru alegerea companiei care să se ocupe de iluminatul public se va organiza o licitație, iar câștigător va fi ofertantul care va cere cel mai mic preț.

 

Categories: Local

About Author