Primăria Bistrița vrea terenul TERAPLAST pentru piața de ruși. Prețul: cca. 1 milion de euro

Primăria Bistrița vrea terenul TERAPLAST pentru piața de ruși. Prețul: cca. 1 milion de euro

Primăria Bistrița vrea să achiziționeze terenul de sub vechea fabrică TERAPLAST, situat pe centura orașului, pentru a amenaja acolo o piață engros. Consilierii locali vor vota în ședința din 28 noiembrie dacă sunt de acord cu această achiziție.

Terenul de 2 hectare care a găzduit câteva decenii compania Teraplast este în curs de curățare, vechile clădiri fiind demolate. De asemenea, terenul fostei fabrici de teracotă, de 1,6 hectare, aflat tot în proprietatea Teraplast, este pregătit și el pentru vânzare. La această oră, Executivul Primăriei nu a precizat clar ce suprafață de teren dorește să cumpere nici detalii referitoare la preț, însă sursele BistrițaBusiness.ro  susțin că administrația locală țintește doar terenul de 2 hectare, cu intrare de pe Zefirului, iar prețul tranzacției va fi în jur de 1,1 milioane de euro (aprox. 55 euro/mp). De notorietate este informația că Primăria caută de ceva vreme o locație potrivită unde să mute “piața de ruși” pentru că aceasta nu se mai potrivește cu noua imagine a zonei respective.

BistrițaBusiness.ro a relatat la finalul lunii septembrie (VEZI AICI) că, potrivit unor surse din piața imobiliară, cele două proprietăți nu mai sunt utile strategiei de dezvoltare a grupului Teraplast și că ele vor fi scoase la mezat. Terenurile respective au făcut cu ochiul și unor dezvoltatori imobiliari, însă Primăria pare că are prima șansă.

Categories: Local

About Author