TERAPLAST scoate la mezat 3,6 ha de teren în oraș. Dezvoltatorii imobiliari devin atenți

TERAPLAST scoate la mezat 3,6 ha de teren în oraș. Dezvoltatorii imobiliari devin atenți

Terenul de 2 hectare care a găzduit câteva decenii compania Teraplast va fi scos la vânzare după ce clădirile vor fi demolate. De asemenea, fosta fabrică de teracotă și terenul aferent de 1,6 hectare, aflate tot în proprietatea Teraplast, sunt și ele scoase la mezat.

Surse din piața imobiliară au declarat pentru www.bistritabusiness.ro că cele două proprietăți nu mai sunt utile strategiei de dezvoltare a grupului Teraplast, care s-a relocat în mare măsură în parcul industrial pe care și l-a construit la Sărata. În acest moment, o companie specializată se ocupă de demolarea clădirilor de birouri și a halelor unde își desfășura activitatea Teraplast. Aceleași surse ne-au spus că terenurile respective au făcut deja cu ochiul unor dezvoltatori imobiliari locali, care studiază oportunitatea de a construi acolo blocuri de locuințe. “În momentul de față Bistrița are un deficit la capitolul locuințe cu suprafață până în 80 mp, iar terenuri pe raza orașului potrivite pentru construcția de blocuri nu sunt multe. Să ai dintr-o dată disponibile 3,6 hectare, cu toate utilitățile, foarte aproape de centrul Bistriței, e o oportunitate majoră. Să sperăm că și prețurile acestor două terenuri vor fi rezonabile și atunci foarte probabil vom vedea acolo câteva ansambluri imobiliare care vor schimba fața zonei respective“, susțin sursele noastre.

Reamintim că în apropiere de proprietățile scoase pe piață de Teraplast, compania Nicmar Danci își vinde și ea fostul sediu, un teren de aproape 1 hectar și hale de producție în suprafață de cca. 3000 mp.

 

Categories: Business in top

About Author