Proiect inedit la Urmeniș: SILVANIA Sortilemn realizează primul bloc pe structură de lemn

Proiect inedit la Urmeniș: SILVANIA Sortilemn realizează primul bloc pe structură de lemn

Compania SILVANIA Sortilemn va construi la Urmeniș primul bloc de locuințe pe structură de lemn, în cadrul unui proiect al Primăriei locale finanțat prin PNRR.

Imobilul va fi unul redus ca înălțime (P+1E+M) și va include 6 apartamente, care vor fi repartizate unor tineri specialiști din sănătate și învățământ, care nu își permit o locuință în acest moment. Construcția va fi de tip nZeb, adică va avea un consum de energie aproape de zero. Mai bine zis, necesarul de energie din surse convenţionale este în cazul nZEB aproape de zero şi este acoperit, în cea mai mare măsură, cu energie din surse regenerabile.

Blocul va fi construit pe fundație clasică de beton, însă suprastructura de rezistență va fi executată din lemn tratat. Clădirea va fi ulterior termoizolată cu vată minerală bazaltică.

SILVANIA Sortilemn a câștigat licitația organizată de Primăria Urmeniș pentru construcția acestui prim imobil nZeb, investiția fiind de cca. 3,45 mil. lei.

Din informațiile Bistrița Business, doar primăriile din Bistrița și Beclean mai derulează în județ proiecte similare, aflate în diferite stadii de realizare a documentațiilor tehnice. Uniunea Europeană alocă fonduri importante pentru acest tip de construcții, derulate de instituții publice.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*