Proiectul Riviera Residence, cu 340 de apartamente, pornește la drum – pe terenul fostului RAR Bistrița

Proiectul Riviera Residence, cu 340 de apartamente, pornește la drum – pe terenul fostului RAR Bistrița

Au început lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare gândite pentru Bistrița, Riviera Rezidence. După multe tatonări și negocieri, proprietarul terenului, Ionela Rus (grupul Metropolis), și-a găsit un partener care să preia operaționalizarea proiectului de pe terenul unde a funcționat RAR Bistrița.

Antreprenorul Sorin Ciosan, proprietarul benzinăriilor Bestoil Energy și unul dintre dezvoltatorii Metropolitan Grand Residence, a acceptat să pună în practică proiectul inițiat de familia Rus – spun mai multe surse din piața imobiliară locală. Investiția totală în acest ansamblu va depăși 40 mil. lei, spun aceleași surse.

Din punct de vedere tehnic, proiectul prevede demolarea a 11 imobile vechi aflate pe teren și construirea a 5 blocuri cu regim de înălțime D+P+6E+ER, conform PUZ aprobat în 2018. La parterul unora dintre aceste blocuri, vor fi amenajate spații comerciale. În final, vor rezulta cca. 340 de apartamente și cca. 1050 mp de spații comerciale. Inițiatorii mai propun un număr de 358 parcări, din care 185 la sol, iar 173 în demisol. Vor fi amenajate și multe spații verzi (cca. 30% din suprafața terenului) și locuri de joacă pentru copii. În primă fază, dezvoltatorul va construi unul din cele 5 imobile.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*