Proprietarii IPROEB Bistrița au OK-ul să cumpere Hidroconstrucția

Proprietarii IPROEB Bistrița au OK-ul să cumpere Hidroconstrucția

Electromontaj (proprietarul IPROEB Bistrița), cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, al cărui acționar majoritar indirect este familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, preia Hidroconstrucția SA și societățile controlate de către aceasta, tranzacția fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Hidroconstrucția, companie ce își are originile în inițial numita „Direcția Generală a Hidrocentralei Bicaz” înființată în 1950, este specializată în execuția lucrărilor hidroenergetice și hidrotehnice
complexe (135 mari baraje, 125 hidrocentrale – inclusiv Colibița din județul Bistrița-Năsăud). Compania,  privatizată în 1995 și având ca acționar majoritar Asociația salariaților și managementului, este la acest moment în insolvență. Anul trecut a avut afaceri de 372,4 milioane lei și o pierdere de 217,9 milioane lei, cu 1.691 angajați.

Electromontaj este unul dintre principalii parteneri ai
Transelectrica. La finalul anului 2019, Electromontaj a câștigat un contract de 287 milioane de lei pentru realizarea unei linii electrice de 160 de kilometri pentru Transelectrica, unul dintre marile proiecte ale companiei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*