RAAL Bistrița estimează o creștere de 70 milioane în 2019 și dublarea profitului

RAAL Bistrița estimează o creștere de 70 milioane în 2019 și dublarea profitului

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, și-a propus o creștere a veniturilor totale cu peste 70 de mil. lei în 2019, bazându-se pe eficientizarea investițiilor realizate în ultimii ani.

Creșterea, de peste 20%, este prevăzută în Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC), aprobat pentru 2019. Dacă BVC va fi respectat, profitul brut va fi de cca. 28 mil. lei, aproape dublu față de 2018. În AGA din urmă cu 3 luni, acționarii RAAL au stabilit că firma are nevoie în 2019 de 45 mil. euro pentru susținerea producției și de încă 45 mil. euro pentru investiții, fonduri care vor fi asigurate prin linii de credit de la băncile partenere. Acționarii au mai stabilit creșterea substanțială a calității produselor și a productivității muncii; reducerea costurilor la toate direcțiile din cadrul societății; dezvoltarea continuă a resursei umane, instruirea personalului; dezvoltarea pieței de desfacere; dezvoltarea capacității de producție prin investiții; dezvoltarea de procese tehnologice și produse noi; creșterea vânzărilor prin abordarea la o scară mare a domeniului auto, simultan cu creșterea vânzărilor pentru piața tradițională – utilaje de construcții/agricole și aplicații industriale.

În plus, acționarii RAAL vor să eficientizeze activitățile Secției Horticole RAAL-Dumitra, ale companiilor RAAL Medical, COMRAAL și RAAL Natur, unde firma bistrițeană este acționar.

Categories: Business in top

About Author