Rabla Clasic este activ de astăzi și în premieră se aplică și la motociclete

Rabla Clasic este activ de astăzi și în premieră se aplică și la motociclete

Programul “Rabla Clasic” este disponibil la această ediție pentru aproximativ 60.000 de persoane care vor să cumpere o maşină sau o motocicletă mai puţin poluantă. Doritorii pot obţine începând de astăzi o reducere de 1.350 euro dacă vor casa un autoturism mai vechi prin programul Rabla Clasic 2020.

Programul a fost lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

“Rabla clasic” are la ediția din acest an un buget de 405 milioane lei, cel mai mare de la lansarea programului, şi va avea cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani.

Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă maşina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.

Guvernul a introdus din acest an și un eco-bonus nou, iar valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o maşină cu sistem GPL sau GNC.

Tot ca veste bună și un pluc pentru cei care renunță la mașinile vechi, a fost majorat eco-bonusul pentru maşinile hibride convenţional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei. 

Partea frumoasă a acestui program este că puteţi adăuga peste prima de casare două eco-bonusuri şi, astfel, suma decontată de noi din costul maşinii poate să depăşească 2.000 de euro.  Dau şi un exemplu, ca să fie clar pentru toată lumea: dacă vreunul dintre voi alege să cumpere o maşină hibrid convenţional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2 i se va putea deconta din costul maşinii peste 2.000 de euro”, spune ministrul Costel Alexe.

O altă noutate din acest an este includerea în program şi a motocicletelor, la care prima de casare este de 3.500 de lei.Paşii pe care trebuie să îi urmeze un beneficiar:

  1. Să obţină de la dealeri cererea de înscriere în program. Aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile;
  2. Apoi, în 30 de zile de la obţinerea cererii, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi;
  3. După care, în cadrul celor 90 de zile care au mai rămas, cetăţenii trebuie să încheie formalităţile de achiziţie a maşinii.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*