Radu Moldovan: Consiliul Județean e bogat! Eu sunt dispus să lucrez pro bono

Radu Moldovan: Consiliul Județean e bogat! Eu sunt dispus să lucrez pro bono

Președintele Consiliului Județean a explicat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că la rectificarea bugetară făcută recent de Guvern pentru instituția pe care o conduce nu a fost alocat niciun ban, ba chiar au fost retrase niște sume de bani. Radu Moldovan susține însă că CJ BN e bogat și că are resurse pentru anul ce vine.

Moldovan a precizat că CJ BN a primit “zero cu minus, adică ne-au retras banii pentru drepturile copiilor cu CES (cerințe educative spciale). Nu am nicio explicație, nu știu de ce nu am primit acești bani la rectificarea care a dus deficitul de la 3 la 4,3%, pe lângă cele 2 miliarde de dolari pentru rachetele de la americani, pe lângă F16, pe lângă toate celelalte. Conform declarațiilor premierului și ministrului că autoritățile locale vor fi sprijinite, am primit zero cu minus, adică retragerea sumelor din buget pe care le aveam pentru cei cu CES. Poate le plătesc ei direct, nu știu, sau nu se mai acordă”.

Totuși, Radu Moldovan nu e îngrijorat și spune că CJ BN are destule resurse pentru anul următor, mai exact pentru investițiile programate în 2020.

“Eu sper ca Moșul galben să aibă la el măcar geanta cu obligațiile, nu cu cadouri. Consiliul Județean e bogat, am gândit așa de bine perioada asta încât avem toate resursele necesare pentru investiții anul viitor, bani de drumuri, de tot ce ne trebuie. Sperăm să primim bani de funcționare, dar dacă nu eu sunt dispus să lucrez și pro bono pentru cetățeni. Nu știu dacă sunt dispuși și funcționarii, dar eu pot lucra pro bono”, a mai spus Radu Moldovan.

Categories: Local

About Author