Radu Moldovan: Spitalul trece la un alt nivel, de la modernizare la extindere

Radu Moldovan: Spitalul trece la un alt nivel, de la modernizare la extindere

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, anunță că pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița înceep o nouă etapă, cea de extindere cu încă un corp de clădire unde vor fi găzduite mai multe secții.

” Spitalul trece la alt nivel, de la investiții de reabilitare și modernizare, la extindere. Așadar, construim un corp nou, care va fi legat de cel existent printr-o pasarelă supraetajata și, bineînțeles, creștem numărul de secții și aparatură ultraperformantă. Beneficiile extinderii Spitalului pentru pacienți și cadrele medicale:
• Extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă
• Extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație
• Atragerea, în continuare, a noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate
• Construirea parcării moderne și robotizate”, anunță Radu Moldovan.

Proiectul pentru construirea unui pavilion nou la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost scos la licitație. Valoarea totală a lucrărilor este de 183, mil. lei, bani care ar urma să vină de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Noua clădire ar urma să aibă un regim de înălțime compus din 2S+P+4E și ar trebui să fie legat de clădirea principală a Spitalului printr-o pasarelă.

La subsolul noului pavilion ar urma să fie amenajate depozite și un adăpost pentru protecție civilă. La parter este prevăzută amenajarea unui garaj pentru personal, secția de Dializă și recepție marfă.

În proiect este prevăzut că la etajul I vor fi birouri pentru cei din administrație, o sală de conferințe cu o capacitate de 150 de locuri, și secția ORL cu 25 de paturi.

În ceea ce privește etajul II proiectul prevede: Secția Oftalmologie cu 25 de paturi, Secția Cardiologie cu 55 de paturi și o sală de operații cu angiograf.

Pentru etajul III sunt în plan: bloc operator și secții de specializare (1 sală operații neurochirurgie, 1 sală operații gastroenterologie, 1 sală de operații chirurgie plastică, 1 sală de operații oftalmologie), Secția Neurochirurgie cu 15 paturi și Secția Chirugie-plastică cu 10 paturi, iar la ultimul etaj vor fi amenajate secțiile Gastroenterologie și Neurologie cu 20 și respectiv 55 de paturi.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*