Reabilitare de 2,2 mil. euro pe DJ154D

Reabilitare de 2,2 mil. euro pe DJ154D

O investiție de 10,5 mil. lei (2,2 mil. euro) va fi făcută pentru reabilitarea DJ 154D, de la Monor la Vătava (jud. Mureș). Lucrările vor fi făcute cu bani de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar termenul de finalizare este de 24 de luni. 

Constractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat astăzi, iar de reabilitarea celor 4,8 kilometri de drum cuprinși în proiect se vor ocupa firmele Transilvania Grand Construct (lider al asocierii), Aqua Parc și Someș Top Grup.

“Lucrările de modernizare cuprind amenajarea terenului, execuția terasamentelor, scurgerea apelor, poduri și podețe, accese la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale (asfalt pe o lungime de 25 de metri) etc.”, explică reprezentanții CJ BN.

În plus, în zonele instabile este prevăzută amenajarea unor ziduri de susținere din beton armat.

Liderul asocierii, Tranasilvania Grand Construct, este companie bistrițeană fondată în anul 2014 de către omul de afaceri Florin Crâșnean. Cifra de afaceri a depășit suma de 6 mil. lei în 2018, iar profitul a fost de 1,91 mil. lei.

Aqua Parc este o firmă din Slobozia, cu o cifră de afaceri mult mai mare – 84,21 mil. lei și profit de 15,69 mil. lei. A fost înființată în anul 2006 și are ca obiecrt de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.

Cea de-a treia firmă, Someș Top Grup, este din Cluj-Napoca și se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică.

Categories: Local

About Author