Recuperatorii KRUK se agită să vândă halele PROINSTAL de la Unirea

Recuperatorii KRUK se agită să vândă halele PROINSTAL de la Unirea

 Aflată în insolvență încă din martie 2017, compania PROINSTAL deținută de Ioan Gînj, are probleme cu gestionarea activelor sale. Surse din piață au declarat pentru BistrițaBusiness.ro că unul dintre creditori, recuperatorul de creanțe KRUK România, caută deja cumpărători pentru halele și magaziile Proinstal de la Unirea.

 Pe moment, KRUK cere oferte, pentru a putea solicita apoi organizarea unei licitații. Prețul de strigare este de 1 milion de lei.

Proinstal, vedeta lucrărilor de instalații în Bistrița anilor 2000, cu afaceri de milioane de euro, a căzut în ultimii patru ani la un rulaj de puțin peste 100.000 euro, în 2016. Datoriile companiei depășesc 1 milion de euro, din care cca. 250.000 euro doar către bugetul de stat. De la 61 de angajați în 2011, Proinstal a ajuns la 19 angajați în 2016. În dosarul de insolvență, 18 creditori s-au înscris cu sume în vederea recuperării. Printre aceștia, nume mari precum Adeplast, E-ON, Baumax, Mol România, Electrica, dar și companii bistrițene precum Wintercom, ACI sau Dimex 2000 Company.

Categories: Local

About Author