ROCA, acționar majoritar al ELECTROPLAST, se aliază cu Bittnet în digitalizarea companiilor din portofoliu

ROCA, acționar majoritar al ELECTROPLAST, se aliază cu Bittnet în digitalizarea companiilor din portofoliu

Fondul de investiții ROCA a intrat într-un parteneriat strategic cu compania românească de IT, Bittndet Group. Cei de la ROCA urmăresc să transforme digitalizarea într-un intrument care să îi ajute să își dezvolte firmele pe care le are în protofoliu.

“Cred cu tărie în teoria conform căreia orice companie va deveni în scurt timp o companie tech. Epoca în care aspectele legate de tehnologie ţineau de departamentul IT s-a încheiat. Componenta tehnologică a unui business ţine de management, a devenit una strategică pentru dezvoltarea oricărei companii. Bittnet Group, care a parcurs în timp record drumul de la idee bună la afacere de succes este partenerul strategic pentru ROCA şi companiile din portofoliul nostru, partener cu care ne bucurăm să împărtăşim aceeaşi viziune şi aceleaşi valori.”, explică Rudi Vizental, CEO ROCA.

Identificarea de noi oportunități de integrare a componentelor tehnologice în procesele utilizate și produsele realizate de companiile din portofoliul ROCA este principalul obiectiv stabilit de ROCA în urma semnării acestui parteneriat.

ROCA este acționar majoritar al Electroplastdin luna iunie a acestui an. Platforma de investiții a preluat de curând 40% dintre acțiunile traderului arădean de cereale RDF, iar în urmă cu câteva zile a preluat și 30% din acțiunile companiei care operează aplicația Yellow.Menu.

ROCA este un fond de investiții românesc, lansat la începutul anului 2018. Platforma, care are în spate investitori precum Banca Transilvania, Casa de Insolvență Transilvania, Astra Rail Management, Dan Șucu (Mobexpert), frații Pavăl (Dedeman), familia Popa (Transavia), își propune să investească în companii românești care se află în dificultate sau care au un potențial serios de dezvoltare. Investitorii vor participa, prin reprezentanți, la procesul decizional al companiilor susținute de platformă. În portofoliul ROCA se mai află în prezent firmele S-KARP, Frigotehnica și Tremot. De la înființarea platformei până la momentul actual au avut loc în total discuții cu peste 150 de companii din toată țara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerț, industria prelucrării lemnului, instalații, IT & Online.

 

Categories: Business in top

About Author