ROCA, cel mai mare acționar al ELECTROPLAST, preia și 40% din traderul de cereale RDF

ROCA, cel mai mare acționar al ELECTROPLAST, preia și 40% din traderul de cereale RDF

Destinată companiilor românești aflate în dificultate, platforma de investiții și management ROCA anunţă intrarea (40%) în acţionariatul traderului arădean de cereale RDF. Asta la doar câteva luni de la intrarea în acționariatul unuia dintre cei mai mari producători de cabluri din Bistrița-Năsăud, compania Electroplast. 

“Ne alăturăm RDF cu mult entuziasm, pentru că am identificat oportunităţi reale de creştere la care credem că ROCA poate contribui. Odată cu proiectele investiţionale derulate cu fonduri europene, RDF va beneficia de capacitate de depozitare suplimentară, prin care îşi va putea asigura creşterea vânzărilor si extinderea serviciilor oferite”, explică Rudi Vizental, CEO ROCA.

Platforma de investiții ROCA a preluat în iunie anul acesta acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale.

„Suntem bucuroși să avem alături un investitor experimentat și avem convingerea că ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie în activitatea noastră. Credem că expertiza și instrumentele pe care le oferă ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre și ne vor ajuta să atingem următorul nivel al dezvoltării”, a declara la vremea reespectivă Gavril Mureşan, CEO al companiei Electroplast.

ROCA este un fond de investiții românesc, lansat la începutul anului 2018. Platforma, care are în spate investitori precum Banca Transilvania, Casa de Insolvență Transilvania, Astra Rail Management, Dan Șucu (Mobexpert), frații Pavăl (Dedeman), familia Popa (Transavia), își propune să investească în companii românești care se află în dificultate sau care au un potențial serios de dezvoltare. Investitorii vor participa, prin reprezentanți, la procesul decizional al companiilor susținute de platformă. În portofoliul ROCA se mai află în prezent firmele S-KARP, Frigotehnica și Tremot. De la înființarea platformei până la momentul actual au avut loc în total discuții cu peste 150 de companii din toată țara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerț, industria prelucrării lemnului, instalații, IT & Online.

Categories: Business in top

About Author