SOMPLAST continuă trendul pozitiv din 2019 și își crește profitul în ciuda COVID

SOMPLAST continuă trendul pozitiv din 2019 și își crește profitul în ciuda COVID

SOMPLAST SA Năsăud, unul dintre liderii naționali în producția de repere din mase plastice, a încheiat primele 6 luni din 2020 cu un profit brut de aproape 1 milion de lei, mai mare decât cel obținut în tot anul 2019.

Compania bistrițeană se află într-un plin proces de revigorare, după ce câțiva ani a înregistrat rezultate negative. În ciuda efectelor pandemiei COVID, compania a reușit să-și depășească indicatorii stabiliți în prima jumătate din 2020.

“Piața constructiilor și a infrastructurii sunt în acest an la nivelul anului trecut, motiv pentru care indicatorii bugetați pe aceste tipuri de activități au reușit să fie atinși, chiar depășiți, la capitolul profitabilitate. Din păcate, pandemia SARS-COV2 a influențat negativ cifra de afaceri. În continuare afacerea se va menține cel puțin la nivelul anului trecut (30,1 mil. venituri și 0,6 mil. profit), bazându-ne în principal pe proiectele începute, care vor continua și în anul următor. În acest an încercăm o creștere a capacităților de converting pe partea de flexibile, prin achiziții noi sau second hand, în funcție de posibilitățile financiare disponibile.” explică managerul general al companiei, Alin Brișan.

Cu peste 100 de angajați și un istoric de peste 40 de ani în producția de repere din mase plastice, Somplast a traversat o perioadă dificilă în ultimul deceniu, cu 6 ani pe minus și doar 4 cu profit. În urma investițiilor realizate precum și a reorganizării activității, compania a reușit să revină pe un trend ascendent și să înregistreze profit în 2019. Acționarul principal al Somplast este SIF Banat-Crișana, care deține 70,75% din acțiuni.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*