Secția UPU-SMURD se mută

Secția UPU-SMURD se mută

Anunțul a fost făcut astăzi de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany. Acesta a explicat că se fac deja pregătiri pentru intrarea secției UPU-SMURD în șantier și că până la finaluzarea lucrărilor de extindere și modernizare activitatea va fi mutată într-o magazie din spatele spitalului. 

“Noi am făcut deja demersurile premergătoare în sensul că pregătim spațiul unde va fi relocat UPU pe perioada lucrărilor. UPU își va desfășura activitatea într-o magazie, în spatele spitalului. Magazia am mutat-o pe Independenței. Acum amenajăm interiorul pentru că sunt niște lucrări de făcut, niște circuite medicale de pregătit”, a declarat Gabriel Lazany.

Managerul spitalului speră că locația provizorie nu va trebui folosită mai mult de 1 an pentru că nici acel spațiu nu este suficient de mare pentru a face față numărului foarte mare de pacienți.

“Spațiul provizoriu nu va fi suficient, tocmai de aceea noi vrem să ne extindem deoarece nici spațiul pe care îl avem acum nu este suficient de mare. Spațiul în care ne mutăm este o magazie unde vom funcționa în regim de avarie, sper că pe maxim 1 an de zile. Ce mai vrem noi acum să rezolvăm este partea de acces și circuite pentru că după ce vom porni șantierul și vor începe să fie montate macarale, se va amenaja șantierul nu vom mai avea spațiu de trecere”, susține Lazany.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a cerut Consiliului Județean Bistrița-Năsăud bani pentru cumpărarea unui teren pentru amenajarea unei căi de acces către UPU de pe strada 1 Decembrie.

 

Categories: Local

About Author