Simulare de explozie a unor acumulări de gaz metan la Rombat

Simulare de explozie a unor acumulări de gaz metan la Rombat

Fabrica Rombat, cel mai mare producător de acumulatori auto din România, a fost astăzi scena unui exercițiu în care au fost implicați pompieri, echipaje medicale ale SAJ BN, polițiști dar și pompieri voluntari. În incinta fabricii a avut loc simularea unei explozii în apropierea unor vehicule și depozite cu substanțe periculoase. 

Mai multe echipaje ale ISU BN, SAJ BN, IPJ BN dar și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Aquabis, Agenției pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu au fost prezente la exercițiul care a “alarmat” personalul fabricii dar și salvatorii. Simularea a avut loc cu acordul comun al celor de la ISU BN și al conducerii fabricii del a Bistrița.

“Exercițiul s-a desfășurat pe baza unui scenariu fictiv și a avut drept scop antrenarea și testarea personalului de la locul de muncă ce asigură prima intervenție (Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al operatorului), structurilor de decizie, de conducere și coordonare a acțiunilor și activităților specifice managementului unei situații de urgență , precum și echipajelor specializate în misiuni de salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență persoanelor afectate de situația de urgență produsă”, anunță cei de la ISU BN.

Reprezentanții ISU BN spun că în ultimii 30 de ani, Rombat și-a concentrat eforturile pentru reducerea la minim a gradului de risc privind poluarea mediului și pentru a da încredere populației că emisiile rezultate în procesele de producție sunt menținute sub control și se încadrează în limitele legale.

 

Categories: Business in top

About Author