SOMPLAST a crescut cu 100% vânzările de cămine-apometre. Constructorii de case – principalii clienți

SOMPLAST a crescut cu 100% vânzările de cămine-apometre. Constructorii de case – principalii clienți

SOMPLAST Năsăud estimează pentru 2019 o creștere de peste 100% a vânzărilor de cămine-apometru, de la 6.000 de bucăți în 2018 la cca. 13.000. Căminul-apometru a devenit, alături de țeavă, produsul-vedetă al companiei din Năsăud.

“Au început să audă despre produsul nostru tot mai mulți dezvoltatori imobiliari și constructori. Are niște avantaje foarte mari față de metoda clasică, care presupunea construcția, la fața locului, a unui cămin betonat care să adăpostească branșamentele și contoarele de apă. Vorbim de un produs finit, din polietilenă ranforsată, ușor de manevrat și de instalat, cu o durată de viață de peste 100 de ani, perfect etanș și izolat termic. Somplast livrează sistemul complet: cămin, fitinguri, țeavă – mai puțin contorul.” explică Alin Brișan, directorul general al Somplast SA.

Creșterea vânzărilor de cămine-apometre a fost influențată și de piața imobiliară, în plină dezvoltare, și a mers mână în mână cu vânzările de țeavă pentru apă, care au avut un plus de 40%. “Dacă vorbim de producția de țeavă, plusul ar fi putut fi și mai mare, însă capacitatea noastră tehnică ne-a limitat la atât. Cererea a depășit capacitatea, motiv pentru care luăm în calcul în viitor o posibilă investiție într-un alt utilaj de producție a țevii”, spune Brișan.

Somplast livrează cămine-apometru și țeavă pentru apă și gaz pentru șantiere din toată țara.

Categories: Business in top

About Author