SOMPLAST cere firmelor locale să fie prietenoase cu mediul și să introducă deșeurile în procesul de reciclare

SOMPLAST cere firmelor locale să fie prietenoase cu mediul și să introducă deșeurile în procesul de reciclare

SOMPLAST SA, unul dintre cei mai importanți reciclatori din regiune, lansează un apel către companiile bistrițene, de a colecta deșeurile din polietilenă în vederea introducerii lor în procesul obligatoriu de reciclare.

Compania din Năsăud și-a făcut o politică din conceptul “friendly environment”, colectând și reciclând deșeuri, cu atât mai mult cu cât o parte din materia primă pe care o folosește derivă din aceste materiale regenerabile. În plus, agenții economici care acumulează aceste deșeuri în urma activității lor sunt obligați prin legislația în vigoare “să scape” de ele prin predarea acestora la un reciclator autorizat. “Prin preluarea deșeurilor din polietilenă, SOMPLAST își asigură o parte din materia primă, dar contribuie și la crearea unui mediu înconjurător mai curat, cu atât mai mult cu cât România are niște ținte de atins până în 2020 în acest domeniu al reducerii poluării. E și o chestiune de responsabilitate socială. La SOMPLAST preluăm tot ce înseamnă folie de înaltă sau de joasă densitate, atât colorată cât și transparentă. Tot ce ne dorim este ca agenții economici din județ să ne contacteze dacă au acumulat astfel de deșeuri”, susține Alin Brișan, directorul general al SOMPLAST SA.

SOMPLAST SA Năsăud este unul dintre marii producători de repere din mase plastice, cu un rulaj în 2018 de peste 6,3 milioane euro și cca. 140 de angajați. Principalul acționar al companiei este SIF Banat Crișana (71%).

 

Categories: Business in top

About Author