Spectacol și bucurie la Zilele Comunei Căianu Mic!

Spectacol și bucurie la Zilele Comunei Căianu Mic!

Sărbătoarea comunei Căianu Mic a adunat, duminică, 4 iunie 2023, o mulțime impresionantă de oameni, veniți să se relaxeze și să-i urmărească în concert pe unii dintre cei mai în vogă artiști din țară, la capătul unei zile pline de evenimente.

Prima zi a fost deschisă cu competiții sportive de cross și fotbal, organizate la Dobric, cu foarte mulți participanți, de toate vârstele, concursurile fiind dotate cu premii. După-amiază, au avut loc demonstrații de taekwondo și spectacole pentru copii.

Seara de Rusalii i-a adus pe scena din comuna Căianu Mic pe mult așteptații artiști. La eveniment au participat sute de oameni. Mai întâi, DJ Sergio a încălzit atmosfera, au urmat apoi bistrițeanca Andrada Bârsăuan și de Andrei Bănuță. Cântăreață cu multe hituri în ultimii ani, Ruby a impresionat cu show-ul ei, publicul cântând alături de ea cele mai cunoscute piese ale sale. A venit apoi rândul lui Puya, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, care a ținut un show de senzație. Puya a fost cel care a încheiat seara de spectacole la Zilele Căianu Mic.

În semn de respect, primarul Paul Știr le-a înmânat artiștilor câte o plachetă cu însemnele comunei. Apoi, la miezul nopții, a avut loc un spectaculos foc de artificii. 

Zilele Comunei Căianu Mic au continuat luni, cu slujbe religioase și cu faimosul obicei tradițional “Înstruțatul Boului”. Familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate. Au urmat apoi spectacole cu muzică folclorică, de la cursanți ai Școlii de Arte Bistrița, cursanți ai Clubului Elevilor Beclean la Ansamblul Folcloric “Roua Țibleșului” din Căianu Mic și, mai departe, artiști precum Ionela Moruțan, Victoria și Bogdan Bizău, Oana Bozga Pintea și Marius Ciprian Pop.

Evenimentul, ajuns la ediția a XVI-a, a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria Comunei Căianu Mic, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul”, Consiliul Local al Comunei Căianu Mic, Şcoala Gimnazială Dobric.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*