SPINTEX Bistrița, cu 185 de angajați în 2018, e trimisă direct în faliment

SPINTEX Bistrița, cu 185 de angajați în 2018, e trimisă direct în faliment

Instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud a decis în 14 noiembrie ca SPINTEX SRL, „moștenitoarea” italienilor de la Roseyarns, să intre în faliment.

În iulie a.c., aceeași instanță dispunea deschiderea procedurii generale a insolvenței pentru Spintex, la cererea acesteia. Conform legii, procedura putea avea două urmări: reorganizare judiciară sau faliment. Raportul administratorului judiciar desemnat, realizat după acel moment, a arătat că Spintex nu are șanse de redresare și a convins instanța să dispună începerea procedurii de faliment. Un lichidator va prelua acum documentele societății și lista cu toți creditorii, care trebuie definitivată până în 21 decembrie 2019. Unul dintre creditorii importanți ai Spintex este BRD Sogelease IFN SA, dar în lista inițială mai apar companii și instituții precum Aquabis, Marian TIR, Girelli Logistics, EON, RO Credit, Leco Impex, ANAF etc.

Spintex, controlată de antreprenoarea Palagia Vidican, avea, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, 185 de angajați la finalul lui 2018 și rula afaceri de 16,3 mil.lei, însă rezultatul financiar era negativ: minus 4,4 mil.lei.

Spintex SRL a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate pregătirea fibrelor și filarea materilalelor textile. Încă din primul an de activitate compania a avut 183 de angajați și raporta la Ministerul de Finanțe o cifră de afaceri de 7,9 mil.lei.

De fapt, compania a preluat din businessul Roseyarns, înființat în 2001 de câțiva investitori italieni, fabrică aflată în lichidare în acest moment, scoasă la vânzare cu cca. 2 mil. euro. Italienii au controlat o vreme Roseyarns prin intermediul unei firme numite Spin Factory, reprezentată de Palagia Vidican. La momentul intrării Roseyarns în insolvență, a apărut în piață firma Spintex, deținută de aceeași Palagia Vidican.

Categories: Business in top

About Author