Spitalul Județean a cheltuit toți banii primiți de la Ministerul Sănătății în acest an

Spitalul Județean a cheltuit toți banii primiți de la Ministerul Sănătății în acest an

2019 a fost anul investițiilor la Spitalul Județean unde au fost cumpărate cele mai performante aparate de investigații sau pentru tratament, au fost schimbate o parte dintre paturi și “reforma” nu se va opri aici. Din cei peste 20 mil. lei primiți în acest an de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean a cheltuit fiecare leu. 

Un CT nou, aparate de anestezie performante, incubatoare moderne, ecografe, un microscop operator ultaperformant sau aparatură de fizioterapie este doar o parte din tehnica medicală cumpărată pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița în acest an.

Potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany, în acest an de la Ministerul Sănătății pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost alocate fonduri de 24,2 mil. lei, bani care au fost absorbiți în totalitate. Mai exact, 16,2 mil. lei au fost investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, iar restul de 8 mil. lei pentru extinderea și modernizarea Secției A.T.I.

Lazany amintea în urmă cu câteva săptămâni în timpul unei conferințe de presă că se fac deja pași importanți pentru construirea Centrului Județean de Radioterapie Bistrița. De asemenea, în analiză sunt și ofertele pentru extinderea și modernizarea U.P.U – SMURd, se fac pregătiri pentru construirea heliportului de pe acoperișul spitalului și în viitorul apropiat toate paturile vechi din spital vor dispărea pentru a fi înlocuite cu unele noi și moderne.

Categories: Local

About Author