Start în proiectul Grădina Urbană – Băile Figa, investiție estimată la 30 mil. euro

Start în proiectul Grădina Urbană – Băile Figa, investiție estimată la 30 mil. euro

Primăria BECLEAN a început demersurile în proiectul “Grădina Urbană Transilvania”, comandând un Master Plan și un studiu PUZ. Cca. 49 de hectare de teren, din proximitatea Băilor Figa, vor fi amenajate treptat într-un gigantic loc de relaxare, valoarea totală estimată a investiției fiind de 30 mil. euro.

Licitațiile pentru identificarea unor contractori care să realizeze Master Plan-ul și a PUZ-ul vor avea loc vineri, 21 ma a.c. Primăria Beclean a mai anunțat că speră să obțină finanțare pentru acest proiect prin faimosul PNRR (Planul Național de Relansare și Reziliență), iar dacă nu, din alte surse cu fonduri europene, în perioada de alocare 2021-2027. În Consiliul Local au fost deja aprobate creditele de angajament privind implementarea proiectului cu finanțare europeană.

Grădina Urbană Transilvania ar putea cuprinde: o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale ale globului terestru; un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor noastre; alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în toată Grădina Urbană Transilvania cu acces direct către Băile Figa; cascade cu jocuri de apă și lac artificial (se va lua în calcul transformarea lacului în patinoar pe timp de iarnă); zonă cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent; zonă de interes cu locuri de joacă și de relaxare; zonă de interes cu un parc tematic pentru robotică; pavilion pentru prezentări pe teme educaționale; zonă de legătură cu servicii publice; amenajare acces auto și velo și pietonale propuse.

Master Planul care va fi realizat va trebui sa propună orașului Beclean o strategie în domeniul creșterii calității serviciului turistic și a gradului de adresabilitate precum și un plan de investiții pe termen mediu și lung, cu o proiecție pentru următorii 35 de ani.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*