Spitalul Județean are șanse să devină al doilea cel mai mare angajator local
Spitalul Județean de Urgență Bistrița este la un pas de a deveni al doilea cel mai mare angajator din județ, după LEONI. În acest moment se află pe poziția a treia, suflând în ceafa RAAL, la distanță de câteva zeci de joburi, însă producătorul de sisteme de răcire este pe un trend descendent al numărului de angajați, pierzând cca. 700 în 2020.
Spitalul Județean de Urgență a primit acordul Consiliului Județean să facă angajări și a suplimentat statul de funcții cu 129 de poziții. Unitatea medicală va avea în total 1674 de posturi față de 1545 în prezent. Astfel, organigrama și a statului de funcții ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.59/2016, cu modificările și completările ulterioare, a fost modificată pentru a se putea face noi angajări.
- Suplimentarea cu 8 posturi a structurii Cabinet medicină dentară de urgență de la un număr total de 2 posturi la 10 posturi, din care: 4 posturi de medici și 4 posturi de asistent medical, pentru asigurarea permanenței 24h/7 zile pentru urgențele medicale.
- Suplimentarea cu 59 posturi la compartimentul UPU-SMURD, astfel încât să se asigure funcționarea optimă a activității, având în vedere extinderea și compartimentarea pe nivele a compartimentului UPU-SMURD, realizată prin Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare UPUSMURD ˮ, aflat în curs de finalizare. Este vorba de 11 posturi de medici, 35 posturi de asistent medical, 2 posturi de asistent social, 8 posturi de infirmieră și 3 posturi de brancardier astfel încât să se asigure funcționarea optimă a activității, având în vedere extinderea și compartimentarea pe nivele a compartimentului UPU-SMURD, realizată prin Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare UPU-SMURDˮ, aflat în curs de finalizare.
- Înființarea structurii PFG (Personal conform Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare), în subordinea managerului, respectiv posturi fixe generale în număr de 62 posturi, reprezentând 4% din numărul total de posturi. Repartizarea celor 62 de posturi s-a făcut proporţional pe fiecare categorie de personal, aceste posturi fixe generale fiind repartizate pe locurile de muncă unde apar situaţiile specifice de persoane cu dizabilităţi, compatibile şi cu necesităţile spitalului.
Potrivit conducerii unității medicale, cheltuielile de personal pentru cele 129 de posturi propuse spre înființare se încadrează în suma de 201.547.000 lei, prinsă în Buget.